ETŠ “Nikola Tesla” Niš

U toku Onlajn nedelje 2014 ETŠ “Nikola Tesla” iz Niša učestvovala je na festivalu “Nauk nije bauk 6”. Učenici su uživo prenosili događaje sa festivala – Live streaming.

Fotografije su nastale 28. marta.

ZASTO SAMO DVE?

Fotografija Zašto samo dve…  nastala je na Festivalu NAUK NIJE BAUK 6. ,  u 28.marta 2014. Godine, u holu Elektronskog fakulteta u Nišu Elektrotehnička škola „Nikola Tesla“ iz  Nišu jedan je od suorganizatora ovog festivala. 

Na fotografiji je Vladan, učenik II4 odeljenja smera Elektrotehničar računara.

Pismeni iz matematike je u ponedeljak, 31. marta 2014. a Vladan koristi vreme da skine zadatke koje sam pripremila za svo je učenike i postavila na školsku Moodle platformu. Pored angažovanja na Festivalu, moraju se završiti i redovne školske obaveze! Dobio je zaduženje da kontroliše rad jednog računara sa prenosom Live streaming na video bim, ali  kolega koji kontroliše rad drugog računara sa bimom, na kojem se prikazuju tangram igrice u Geogebri morao je da odsustvuje  na neki trenutak. A Vladan ima samo dve ruke…u jednom trenutku je uzdahnuo i tiho, više za sebe izjavio: „Zašto imam samo dve ruke?“ Evo kako rade deca nove generacije, kako funkcionišu njihovi mozgovi, drugačije od naših! Jednostavno, bez muke, radi na tri računara istovremeno! Jedini problem su SAMO DVE RUKE!

…pozdrav svima iz Niša, pa se vidimo na NAUK NIJE BAUK 7.

online nedelja IAN

Fotografija NAUK NIJE BAUK 2014. Nastala je na Festivalu NAUK NIJE BAUK 6. ,  u 28.marta 2014. Godine, u holu Elektronskog fakulteta u Nišu Elektrotehnička škola „Nikola Tesla“ iz  Nišu jedan je od suorganizatora ovog festivala.  Naši učenici su bili deo tehničke ekipe koja je uživo prenosila festivalska  događanja – LIVE STREAMING.

Na fotografiji je u prvom planu Jovan Manić, učenik II4 odeljenja smera Elektrotehničar informacionih tehnologija. Čovek budućnosti!

Naporan dvodnevni rad  tima, uz gomilu tehničke opreme rezultirao je ekstatičnim zadovoljstvom učesnika i posetilaca Festivala. Druženja, razmena iskustava, poneka nova ljubav-sve je to doprinelo da pri izlasku sa Elektronskog fakulteta, mesta na kom se sve odvijalo, jedan od mojih đaka presrećno, raširenih ruku da zagrli ceo svet reče: „ Uh, što volim taj NAUK NIJE BAUK!“

Predložiću da ova rečenica bude moto sledećeg festivala, iduće godine…pozdrav svima iz Niša, pa se vidimo na NAUK NIJE BAUK 7.

Posted in Fotografije
Brojač
Mapa
Uključite se!
Takmičenje
Takmičenje
Uključite se