GOW13 – Gradska biblioteka “Karlo Bijelicki”, Sombor

Somborska biblioteka učestvovala je u programu Onlajn nedelja koja je širom Evrope organizovana od 18.do 24. marta, sa ciljem da se što više ljudi uvede u svet informacionih tehnologija i stekne e-veštine.

Na internet adresama www.biblioso.org.rs i www.biblionica.rs aktiviran je baner E-Virtouz i brojač učestvovanja/učesnika u Onlajn nedelji . Brojač je registrovao sve koji su u toku Onlajn nedelje kliknuli na njega i odgovorili na nekoliko pitanja. Pomoću E-Virtouza mladi su testirali svoje IT veštine i upoznali se sa značajem poznavanja informaciono-komunikacionih tehnologija u poslovnom okruženju. U saradnji sa Regionalnom privrednom komorom Sombor, 19. marta, organizovana je Radionica Računari i internet za naše starije sugrađane koji su se prvi put susreli sa korišćenjem interneta i računara.

sombor1 sombor2

Bibliotekari su davali upustva za učešće u Onlajn nedelji uz objašnjenje o smislu kampanje. Korisnicima su predočene internet adrese relevantnih sajtova sa sadržajima iz oblasti bibliotečko-informacione delatnosti i digitalne produkcije. Takođe su davana upustva za korišćenje Onlajn kataloga i vodiča Moja biblioteka .

Sve navedene aktivnosti u trajanju Onlajn nedelje bile su istaknute na panou Pozajmnog odeljenja.

Na Dečjem odeljenju organizovane su radionice: Ebart – medijski arhiv za učenike srednjih škola i Bezbednost na Internetu i E-učenje: Igraj se, zabavi i nauči za decu mlađeg uzrasta.

Prezentovan je Ebart – medijski arhiv, učenicima somborskih srednjih škola koji su se upoznali sa izgledom i načinom rada na sajtu Ebart (http://www.arhiv.rs/). Takođe im je dato uputstvo za korišćenje Onlajn kataloga i vodiča Moja biblioteka .

sombor3 sombor4

Učesnicima radionice Bezbednost na Internetu , učenicima drugog razreda Osnovne škole Bratstvo jedinstvo i Dositej Obradović , prikazana je prezentacija o sigurnom korišćenju interneta i društvenih mreža. Na radionici E-učenje: Igraj se, zabavi i nauči prof. dr Slavoljub Hilčenko prezentovao je problemske i praktične zadatke na računaru, koji prate nastavne predmete (Matematiku, Srpski jezik, Svet oko nas, Muzičko i Likovnu kulturu).

Brojač
Mapa
Uključite se!
Takmičenje
Takmičenje
Uključite se