Priča o mladima i IKT

marinaZovem se Marina. Pre dve godine sam završila srednju školu, smer Operater digitalne štampe. Sad sam u Radnom Centru. U početku mi je bilo malo čudno, ali vremenom sam se navikla na novo okruženje. Ove godine smo počeli da radimo u Photoshop-u. Pravimo katalog sa proizvodima iz Radnog Centra. Koristim specijalizovanu tastaturu, namenjenu osobama sa telesnim invaliditetom. Mada ja više volim da radim sa tekstom, pa se nadam da ćemo u skorije vreme imati takvih zadataka.

Zovem se Nikola. Završio sam srednju školu “Milan Petrović”, smer: Operater digitalne štampe. Oduvek su me interesovali nikolaračunari i pored formalnog obrazovanja, samostalno istražujem, učim, usavršavam se. Internet je nezaobilazan, neophodan za moje puno zadovoljstvo rada na kompjuteru: sa mreže skupljam sirovi materijal, koji kroz rad u Photoshop-u, programe Office paketa, pojedine specijalizovane aplikacije, obrađujem, osmišljavam, eksperimentišem i stvaram vlastite segmente digitalnog sveta. Takođe, koristim ga i kao nepresušan izvor informacija potrebnih za stalno doučavanje. Društvene mreže mi omogućavaju čest kontakt sa ljudima sa kojima se više ne viđam, ali zahvaljujući Facebook-u, Twitteru, i dalje održavamo odnos, u toku smo sa životnim novostima. Trenutno vreme provodim u Radnom centru, u okviru informatičke radionice. Učestvujem u različitim projektima: izrada kataloga Radnog centra, osmišljavanje, sprovođenje programa obuke osnova rada na računaru, rada u Photoshop-u, Wordu, koji su namenjeni mojim drugarima koji takođe dolaze u Radni centar, a nisu ranije imali kontakt sa računarima.

aleksandarZovem se Aleksandar. Učenik sam prve godine srednje škole, grafički smer. Veliki sam ljubitelj radija i zahvaljujući internoj školskoj radio stanici „Info Radio“ imam mogućnost da uređujem i vodim svoju emisiju „Druženje Sa Alexandrom“. Radio i svoje emisije promovišem putem Facebook stranice radija čiji sam administrator sa još par drugara iz škole.

Brojač
Mapa
Uključite se!
Takmičenje
Takmičenje
Uključite se