ŠOSO “Milan Petrović” Novi Sad

Učenici ŠOSO “Milan Petrović” tokom Onlajn nedelje 2014 stekli su nova znanja iz oblasti informacionih tehnologija. Fotografije su nastale 28. marta.

aleksandar

Aleksandar je učenik prve godine srednje škole, grafički smer. Veliki ljubitelj radija, koji zahvaljujući internoj školskoj radio stanici „Info Radio“ ima mogućnost da uređuje i vodi svoju emisiju „Druženje Sa Alexandrom“. Radio i svoje emisije promoviše putem Facebook stranice radija čiji je administrator sa još par drugara iz škole.

 

 

 

 

nikola

Zovem se Nikola. Završio sam srednju školu “Milan Petrović”, smer: Operater digitalne štampe. Oduvek su me interesovali računari i pored formalnog obrazovanja, samostalno istražujem, učim,  usavršavam se. Internet je nezaobilazan, neophodan za moje puno zadovoljstvo rada na kompjuteru:  sa mreže skupljam sirovi materijal, koji kroz rad u Photoshop-u, programe Office paketa, pojedine specijalizovane aplikacije, obrađujem, osmišljavam, eksperimentišem i stvaram vlastite segmente  digitalnog sveta. Takođe, koristim ga i kao nepresušan izvor informacija potrebnih za stalno doučavanje.  Društvene mreže mi omogućavaju čest kontakt sa ljudima sa kojima se više ne viđam, ali zahvaljujući  Facebook-u, Twitteru, i dalje održavamo odnos, u toku smo sa životnim novostima. Trenutno vreme provodim u Radnom centru, u okviru informatičke radionice. Učestvujem u različitim projektima: izrada kataloga Radnog centra, osmišljavanje, sprovođenje programa obuke osnova rada na računaru, rada u Photoshop-u, Wordu, koji su namenjeni mojim drugarima koji takođe dolaze u Radni centar, a nisu ranije imali kontakt sa računarima.

marinaZovem se Marina.Pre dve godine sam završila srednju školu (2012), smer Operater digitalne štampe. Sad sam u Radnom Centru. U početku mi je bilo malo čudno, ali vremenom sam se navikla na novo okruženje. Ove godine smo počeli da radimo u Photoshop-u.  Pravimo katalog sa proizvodima iz Radnog Centra. Koristim specijalizovanu tastaturu, namenjenu osobama sa telesnim invaliditetom. Mada ja više volim da radim sa tekstom, pa se nadam da ćemo u skorije vreme imati takvih zadataka.

Posted in Fotografije
Brojač
Mapa
Uključite se!
Takmičenje
Takmičenje
Uključite se