Takmičenje

 Sve aktivnosti zabeležite putem telefona, fotoaparata ili video kamere, slikom prenesite utiske vaših učenika, roditelja i svih onih koji su učestvovali u Onlajn nedelji i na taj način priključite se takmičenju za najbolju fotografiju, najbolji video sa Onlajn nedelje o mladima, najbolje softversko rešenje koje su napravili  učenici, kao i specijalne nagrade za najaktivnije učesnike. Najbolji autori dobiće vredne nagrade

1. Propozicije takmičenja za najbolju fotografiju

Fotografije sa Onlajn nedelje 2017. treba da prikažu aktivnosti u vašoj organizaciji u toku Onlajn nedelje 2017. One treba da prikažu učesnike, trenere, govornike sa radionica, časova, sastanaka ili događaja koje ste organizovali u toku Onlajn nedelje. Izaberite najupečatljivije fotografije koje govore neku priču. Uz fotografije pošaljite nam i kratak tekst koji opisuje kada i gde su nastale i ko je autor. Svaka organizacija može poslati najviše 10 fotografija.

Kroz foto priču pokušajte da odgovorite na sledeća pitanja: Kako je Onlajn nedelja 2017 više uključila i osnažila korisnike da koriste računare i Internet? Kako je Onlajn nedelja pomogla korisnicima da dalje razvijaju svoje lične i profesionalne kompetencije? Svoje fotografije je potrebno da pošaljete do 5. aprila na naš e-mail . Ukoliko imate nekih pitanja možete nas kontaktirati putem e-mail ili telefonom 011/ 322 97 32. Pobednici takmičenja će potpisati Potvrdu da su oni autori fotografija i da IAN može da ih koristi.

Fotografije koje šaljete treba da su sledećih karakteristika:

  • Više od 2MB, manje od 5MB,
  • .jpg, .gif, .bmp ili .png format,
  • najmanje 1.600 piksela širine (ako je horizontalna fotografija) ili 1.600 piksela visine (ako je vertikalna fotografija) i
  • najviše 10 fotografija po organizaciji.

Uz svaku fotografiju potrebno je poslati osnovne informacije o njoj:

  • kada je nastala,
  • ko je autor,
  • kratak opis događaja

Žiri će proceniti poslate fotografije i odlučiće o najboljim.

2. Propozicije takmičenja za video zapis

Video zapisi sa Onlajn nedelje 2017 treba da prikažu aktivnosti u vašoj organizaciji u toku ove nedelje. One treba da prikažu učesnike, trenere, govornike sa radionica, časova, sastanaka ili događaja koje ste organizovali u toku Onlajn nedelje.

Izaberite najupečatljiviji video zapis koji govori neku interesantnu priču. Molimo vas da izbegavate korišćenje PowerPoint prezentacija, preporučujemo korišćenje smart telefona ili kamera. Kroz video zapis pokušajte da odgovorite na sledeća pitanja: Kako je Onlajn nedelja 2017 više uključila i osnažila korisnike da koriste računare i Internet? Kako je Onlajn nedelja pomogla korisnicima da dalje razvijaju svoje lične i profesionalne kompetencije?

Dužina video zapisa treba biti od 2 do 10 min. Tehničke detalje o video zapisu možete pogledati ovde (na engleskom jeziku). Molimo vas da izvbegavate korišćenje samo PowerPoint prezentacija. Video zapis treba da sadrži titlove na engleskom. Naš predlog je da za postavljanje titlova koristite alatku Amara.

Izaberite video zapise koji na najdirljiviji način opisuju događaje tokom Onlajn nedelje. Video zapis morate postaviti na YouTube i do 5. aprila pošaljete link ka zapisu na naš e-mail.

Naslov video zapisa mora početi sa:  GOW2017 video from Serbia: “(Naslov vaše priče)”. Žiri će proceniti poslate video zapise i odlučiće o najboljim.

3. Propozicije takmičenja za najbolje softversko rešenje

Takmičenje za najbolje softversko rešenje podrazumeva programiranje apliakcije, animacije ili video igrice u bilo kom programskom okruženju. Takmičari treba da pošalju link ka svom projektu i „Word“ fajl sa objašnjenjem osnovne ideje palikacije. Tekst ne treba da bude duži od jedne A4 strane. Žiri neće razmatrati prijave gde nije jasan proces pravljena aplikacije ili ako se pokaže da je projekat kopija već postojećeg.

Svoj izveštaj treba da pošaljete do 5. aprila na naš e-mail

4. Propozicije takmičenja za najaktivnije i najkreativnije učesnike

Pošaljite nam izveštaj (najviše dve A4 strane) zajedno sa linkovima i fotografijama koj eopisuju sve aktivnosti koje ste organizovali tokom Onlajn nedelje. Prikažite nam šta je sve rađeno u vašoj školi ili organizaciji tokom Onlajn nedelje. Koliko j ebilo učesnika? Koje aktivnosti su bile organizovane? Ko je vodio ove aktivnosti? Koji su rezultati?

Svoj izveštaj treba da pošaljete do 5. aprila na naš e-mail

Pogledajte pobednike iz 2016, 2015, 2014, 2013 i 2012. godine.

Brojač

Brojač
Takmičenje
Uključite se
Takmičenje